Iedereen wil tegenwoordig wel een mobiele versie voor zijn/haar website naast de normale pc versie. Zo moet uw website goed werken op de pc’s van uw bezoekers, maar natuurlijk ook op hun smartphones en tablets. Dus wat kunnen we doen om dat te verwezenlijken? We zouden kunnen proberen om voor elk van deze verschillende soorten apparaten aparte ontwerpen te maken. Nee dus, dat is niet de juiste oplossingen.

In de wereld van webdesign zijn de eindeloze ontwikkelingen op het gebied van mobiele technologie niet meer bij te houden. Dus wat moeten die website eigenaren dan doen? Moeten zij hun websites alleen aanbieden aan geselecteerde gebruikers met specifieke mobiele apparaten? Moeten zij een groot deel van hun potentiele klanten de rug toe keren? Of is er een andere optie?

Ja die is er: Responsive webdesign is een aanpak waarbij het ontwerp van een website zich aanpast aan het apparaat waarmee de gebruikers de website bezoeken aan de hand van schermformaat, platform en oriëntatie (staand/liggend). Wanneer de bezoeker uw website bezoekt op zijn/haar pc en vervolgens overstapt naar een tablet, moet de website zich meteen aanpassen aan de nieuwe omgeving. Hierdoor hoeft u niet verschillende websites te laten maken en onderhouden voor elk soort apparaat.

Het concept van responsive design

Recentelijk is er een nieuwe stroming in de architectuur ontstaan genaamd “responsive architectuur”. Met het gebruik van robots en speciale materialen, kunnen architecten experimenteren met kunstinstallaties en muurstructuren die buigen en uitzetten wanneer mensen dichtbij komen of naar binnen gaan.

Verplaats dit concept van architectuur naar de wereld van webdesign en we krijgen een compleet nieuwe manier van werken. Webdesign moet zich net als responsive architectuur aanpassen aan de bezoeker.

Conclusie

Websites zijn een must-have voor de zakelijke wereld en niets is belangrijker dan hoe uw content wordt aangeboden. Met responsive webdesign elimineren wij het probleem van slechte presentatie. Uw online oplossing kan door iedereen, op elk soort apparaat gebruikt worden en u loopt geen potentiële klanten mis. Daarnaast zullen klanten door de prettige ervaring op uw website eerder terugkomen.

Heeft interesse in responsive design?